“Geleneksel Türk Okçuluğu” Mostar Yaz Festivali'nde

Yazıcı-dostu sürüm

Mostar Kültür Merkezi tarafından organize edilen Mostar Yaz Festivali kapsamında Mostar Yunus Emre Enstitüsünde Geleneksel Türk Okçuluğu tanıtım programı yapıldı. 28 Haziran 2018 tarihinde düzenlenen etkinliğe T.C. Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir, Mostar Yaz Festivali Organizasyon Komitesinden Mostar Kukla Tiyatrosu Müdürü Edin Kmetaş, Mostar Kültür Merkezi Müdürü Senad Suljiç ve çok sayıda kişi katılım gösterdi.

Etkinliğin açış konuşmasını yapan Mostar Yunus Emre Ensitüsü Müdürü Yunus Dilber, “Kemankeş Projesi” kapsamında 16 ülkede eş zamanlı olarak açılan Geleneksel Türk Okçuluğu kurslarının ilkini 16 kursiyerle başarılı bir şekilde sonlandırdıklarını, ikincisi planlanan kursların daha fazla kişi ile açılmasını beklediklerini ifade etti. 

T.C. Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir, bu yıl düzenlenen Mostar Yaz Festivali’nde Yunus Emre Enstitüsünün okçuluktan film gösterimine, resim sergigsinden el sanatları sergisine birçok faaliyetle katılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Geleneksel Türk Okçuluğunun bir spor olarak değerlendirilmesinin yanında, okçuluğa Türklerle bütünleşmiş bir yaşam tarzı olarak da bakılması gerektiğini ve bugün katılan misafirlerin etkinliğe bu gözle de bakması gerektiğini söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Geleneksel Türk Okçuluğunun eğitmenlerinden Samra Zubovic, katılımcılara okçuluğun tarihçesini ve tekniklerini anlattı. Etkinlik katılımcıların Samra Zubovic eşliğinde ok atışları yapmasının ardından son buldu.