Mobil Matematik Müzesi Mostar'da

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Türkiye Bilimsel ve Akademik İş Birliği Projesi  (TABİP) kapsamında başlattığı, genç ve yaratıcı bireylere ulaşmak için 1 Şubat 2018’de yola çıkarak 12 şehir ve 16 geçici barınma merkezini dolaşan Mobil Matematik Müzesinin Türkiye'deki şehirlerden sonraki durağı Bosna Hersek'in Mostar şehri oldu. 

9 Mayıs 2018 tarihinde Mostarlı çocuklarla buluşan Mobil Matematik Müzesini Druga Gimnazija Mostar, Mostar Karagöz Bey Medresesi, OŠ Mujaga Komadina Okulu ve Srednja Medicinska Okulundan öğrencilerin yer aldığı 200'ü aşkın çocuk ziyaret etti. 

Mobil Matematik Müzesi 

Mobil Matematik Müzesi, yaratıcı bireylerin yeni fikirler denemeleri ve gençlerin bilime dokunmalarını sağlamak amacıyla içerisinde 35 matematik istasyonu barındırıyor. Yeni bilim insanları yetiştirmek ve matematiğin sosyal hayatla entegre edilerek öğretilmesi amacıyla yolan çıkan Mobil Matematik Müzesi, özel matematik formül istasyonlarının yanı sıra sunmuş olduğu sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik uygulamalarıyla da çocuklara unutulmaz bir deneyim yaşatıyor.