Mostar’da “Geleneksel Türk Okçuluğu” Kapanış Programı Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfı iş birliğiyle Mostar’da düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu kurslarının 1. dönem kapanış programı gerçekleştirildi.

Mostar Yunus Emre Enstitüsü (YEE) bahçesinde düzenlenen etkinliğin açış konuşmasını Mostar YEE Müdürü Yunus Dilber yaptı. Dilber “Enstitümüz, Okçular Vakfı ile güzel bir projeye imza atarak 16 ülkede eş zamanlı olarak Türk okçuluğunu tanıtmaya başladı. Şubat ayında başlanan kursların sonuna gelindi. Bu projeyi devam ettirmeyi temenni ediyorum.” dedi. Ardından Mostar’da düzenlenen kurslara kendisinin de bir kursiyer olarak katıldığını ifade eden Dilber, kapanış programında yapılacak olan ok atma yarışlarında yer alan kabzadaşlarına başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Geleneksel Türk Okçuluğu kurslarının eğitmenlerinden Igor Pintarić, YEE ve Okçular Vakfı iş birliğiyle düzenlenen okçuluk kursları serüveninin nasıl başladığını, kendilerinin eğitmen olarak seçilme süreçlerinden kursun sonuna kadar yaşanan gelişmeleri aktarırken, eğitmen Samra Zubović Türk okçuluğunun genel kurallarını anlattı. Ardından yarışmada uygulanacak puanlama sistemini açıklayıp eleme yarışlarını başlattı.

Program, kursiyerler arasında düzenlenen eleme yarışları ile başladı. Tüm kursiyerlerin beşer ok atmasının ardından en yüksek puan alan altı kursiyer finale çıkmaya hak kazandı. Final atışlarından sonra yarışmada dereceye giren üç kursiyer belirlendi. Yarışmada 3. olan Belmin Krhan’a ve 2. olan Almina Baralija’ya madalyalarını Enstitü Müdürü Yunus Dilber takdim etti. Yarışmanın birincisi Faruk Veledar ise madalyasını T.C. Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir’den aldı.

Geleneksel Türk Okçuluğu kursiyerlerine katılım belgelerinin teslim edilmesinin ardından  programa katılan misafirlerin ok atışları ve ikramlarla program son buldu.