Nevruz’un Tüm Renkleri Mostarlı Sanatseverlerle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Mostar Başkonsolosluğu, Yunus Emre Enstitüsü, Bosna Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanlığı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY'un iş birliğinde düzenlenen Nevruz etkinlikleri, Türk dünyasının renklerini Mostar'a taşıdı.

TÜRKSOY'un 2018 Nevruz kutlamaları çerçevesinde Balkanlar'da gerçekleştirdiği "Tüm Renkleriyle Türk Dünyası" konserlerinin üçüncüsü Bosna Hersek'in tarihî şehri Mostar'da gerçekleşti.

Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Bosna Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Dilberovic, T.C Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş, Mostar Yunus Emre Enstütüsü Müdürü Yunus Dilber, Mostar Belediye Başkanı Lybo Beslic, Bosna Hersek Federasyonu Meclis Başkanı Salem Mariç, Hersek Kantonu Çevre ve Planlamacılık Bakanı Suat Hasandedic, Hersek Neretva Kantonu İçişleri Bakanı Slađan Bevanda’nın yanı sıra pek çok üst düzey kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Konserin açış konuşmasını yapan Başkonsolos Zerrin Kandemir, baharın gelişini simgeleyen Nevruz konserine katılan sanatseverlere teşekkürlerini sunarken, TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş ise “TÜRKSOY, Türk Dünyasının UNESCO’sudur.  Türk kültürünü sizlere tanıtmaktan onur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Dilberovic da etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirirken “İyi bir dost bir araya gelmek için bahaneler üretir. TÜRKSOY bizim dostumuzdur.” şeklinde konuştu.

Mostarlı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde Türk dünyasının birbirinden yetenekli sanatçıları, rengârenk kıyafetleri ve danslarıyla unutulmaz anları yaşattı. Etkinlik plaket takdimi ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.