Türk El Sanatları Sergisi, Mostar Yaz Festivali’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Türk el sanatları, Mostar Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve KAYMEK Mostar iş birliğiyle Mostar Yaz Festivali’nde sergilendi.

Mostar YEE’nin ev sahipliğinde, T.C. Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir ve Mostar Yaz Festivali Organizasyon Komitesinden Mostar Kukla Tiyatrosu Müdürü Edin Kmetaş’ın katılımlarıyla gerçekleştirilen açılış programı yoğun ilgi ile karşılandı.   

Açış konuşmasını yapan Başkonsolos Zerrin Kandemir, KAYMEK kurslarının Mostar’da bir marka haline geldiğini ifade ettiği konuşmasında, yazın renklerini yansıtan birbirinden güzel ve renkli eserleri Mostar Yaz Festivali’nde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KAYMEK Mostar Tesis İdarecisi Billur Dilber, yüze yakın kursiyerle iki ay gibi kısa bir sürede, keçe yapımından el örgüsüne tamamı el emeği olan eserlerin keyifle ortaya konarak sergilenmeye başlandığını dile getirdi.

Enstitü Müdürü Yunus Dilber ise KAYMEK ile yapılan iş birliği sonucu açılan meslek edindirme kurslarına 1000 civarında kursiyerin katıldığını ve her bir kursiyerin ortalama on ürün ortaya koymuş olması halinde Mostar halkına 10.000 eser kazandırıldığına dikkat çekti. Bu büyük başarılarından ötürü emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Dilber, festival kapsamında Tezhip ve Ebru sergisi olmak üzere iki farklı sergiye daha ev sahipliği yapacaklarını aktardı.

Serginin açılışında 25’i keçe yapımı, 32’si kumaş boyama, 40’ı örgü teknikleri kursuna katılan toplam 97 kursiyer sertifikalarını alırken, birbirinden güzel eserleri de Mostar halkının beğenisine sunuldu.

Sergi, 12 Temmuz 2018 tarihine kadar Mostar YEE’de ziyarete açık olacak.