15 Temmuz Şehitleri Mostar’da Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla, menfur darbe girişiminde şehit düşen vatandaşlarımız Mostar Başkonsolosluğu ve Mostar Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen bir dizi etkinlikle anıldı.

İlk olarak Mostar Zalik İlkokulunda 15 Temmuz şehitlerimizin 4. yılı anısına 4 fidan dikildi. Okulda gerçekleştirilen törende konuşan Zalik İlkokulu Müdürü Dzemal Juklo “Dört yıl önce, Türkiye Cumhuriyeti'nin demokrasisini hedef alan acı verici ve hain darbe girişimine tanık olduk. Bugün burada rüzgâra, güneşe, yağmura ve bütün zorluklara meydan okuyacak ve yeni hayatlara umut olacak ağaçların dikilmesine şahit oluyoruz.“ dedi.

Programın devamında 15 Temmuz şehitleri için Mostar Karagöz Bey Camiinde Yasin-i Şerif okundu.

Mostar Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirilen törende ise şehitler için saygı duruşu ve Türk ve Bosna-Hersek Milli Marşları okundu. Törende, Mostar Başkonsolos Yardımcısı Gamze Algün, 251 vatandaşımızın şehit olduğu 15 Temmuz darbe girişiminin başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Türk halkının gösterdiği demokratik direniş ve dirayetli tutum sayesinde akamete uğratıldığını ifade etti.

Enstitü Müdürü Yunus Dilber ise konuşmasında, Türk milletinin demokrasiye ve ülkesine sahip çıkma hususunda gösterdiği destansı direnişin tüm dünyaya örnek olduğunu belirti. Ayrıca 11 Temmuz Srebrenitsa Soykırımının 25. yıl dönümünde defni gerçekleşen 9 şehide ve 15 Temmuz şehitlerine rahmet diledi.

Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından çekilen, darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz günü yaşananları ve halkın direnişini yansıtan "15 Temmuz Fotoğraf Sergisi" 29 Temmuz 2020 tarihine kadar 09.00-17.00 saatleri arasında Mostar Yunus Emre Enstitüsünde ziyaret edilebilecek.