452 Yıllık Köprünün Işığında İftar Yemeği

Yazıcı-dostu sürüm

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mostar Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ve Dzemal Bijedic Üniversitesi Öğrenci Birliği’nin organizasyonu ile Mostar’da iftar programı düzenledi. Bu yıl ikincisi düzenlenen halka açık iftar programı, tarihî Mostar Köprüsü’nün yer aldığı Neretva Nehri’nin kıyısındaki alanda yaklaşık 600 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

31 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen programa Türkiye Cumhuriyeti Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir, Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz ve beraberindeki heyetle birlikte, KAYMEK Mostar eğitmenleri ve kursiyerleri, Mostar Dzemal Bijedic Üniversitesi öğrencileri, Mostar YEE kursiyerleri, Mostar halkı ve çok sayıda turist katılım gösterdi.

Ramazan ayının dünyanın her yerinde birlik ve beraberlik anlamına geldiğini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Yılmaz, bu Ramazan ayında Mostar’da bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, Bulgaristan’dan Gürcistan’a birçok ülkede düzenledikleri benzer programların tarihî, kültürel ve sosyal bağların güçlenmesine vesile olmasını temenni etti.

Mostar YEE Müdürü Yunus Dilber ise Bosna Hersek’te coşkuyla yaşanan Ramazan ayında, yoğun ilgi ile karşılanan iftar programına katılımlarından dolayı Mostar halkına teşekkürlerini iletti.

İftar programı, Boşnakça ve Türkçe ilahilerin söylendiği mini konserin ardından sona erdi.