“Ayla” Mostar Yaz Festivali’nde

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsünün sponsorları arasında bulunduğu Mostar Yaz Festivali kapsamında “Türk Sineması Akşamı” düzenlendi. Kore Savaşı’nda yaşanan gerçek ve dramatik bir olayı konu edinen Ayla filmi, Mepas Alışveriş Merkezi Cinestar Sinema Salonunda sinemaseverlerin beğenisine sunuldu.

Yönetmenliğini Can Ulkay’ın yaptığı; başrollerini ise İsmail Hacıoğlu, Çetin Tekindor, Kim Seol ve Kyung Jin Lee’nin paylaştığı filme, Mostarlılar yoğun ilgi gösterdi. 07 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirilen gösterim sonrasında sinemaseverler filmi çok beğendiklerini ve bir sonraki filmi sabırsızlıkla beklediklerini dile getirdiler.

Mostar Yaz Festivali

Her yaz geleneksel olarak düzenlenen Mostar Yaz Festivali kapsamında konserler, sergiler, kitap tanıtımları ve dans gösterileri gibi birçok etkinlik yapılıyor. 24 Haziran 2019 yılında başlayan ve 2 ay süren festivalde Mostar Yunus Emre Enstitüsü “Türk Sineması Akşamı” ile yer aldı. Yunus Emre Enstitüsünün tanıtım sponsorları arasında yer aldığı festivale her yıl yurt içinden ve yurt dışından birçok sanatçı, müzisyen, akademisyen ve yazar dâhil olmak üzere 8.000 kişi katılım gösteriyor.