“Bosna’da Ramazan” Konulu Fotoğraf Yarışmasında Ödüller Sahiplerini Buldu

Yazıcı-dostu sürüm

Mostar Yunus Emre Enstitüsü tarafından 14 Mayıs’ta başlayan ve Bosna-Hersek genelinde düzenlenen “Bosna’da Ramazan” konulu fotoğraf yarışmasında kazananlar belli oldu.

Balkanlarda İslam kültürünü temsil eden en önemli ülkelerden biri Bosna-Hersek’te Ramazan ayı münasebetiyle düzenlenen fotoğraf yarışması büyük ilgi gördü. Sosyal medyada kısa sürede 300 binin üzerinde etkileşim alan yarışmanın kazananları Ramazan Bayramı’nda ilan edildi.

14 Mayıs’ta başlayan fotoğraf yarışmasında Bosna-Hersek’te Ramazan kültürünü yansıtan en iyi fotoğraflar yarıştı. Toplam 110 fotoğrafın yarıştığı fotoğraf yarışmasında en iyi ilk 10 fotoğraf jüri tarafından açıklandı. İlk 5 fotoğrafı ise sosyal medya kullanıcıları oylarıyla belirledi.

Jürinin teknik ve içerik olarak da değerlendirdiği fotoğrafları sosyal medya üzerinden oy veren kullanıcılar, Mostar, Saraybosna, Vogoşça, Buturoviç Polje, Srebrenik şehirlerinden yarışmaya katılan adayların fotoğraflarını en iyi 5 fotoğraf olarak belirledi.

Yarışmada birinciliği Vogošća şehrinden Sara Duvnjak’ın, yaşlı çiftin iftarı beklerken fotoğrafı kazandı. İkinciliği Mostar’dan Emsed Ljeljak’ın, tarihi Mostar köprüsünün altında iftarı Kur’an okuyarak bekleyen çiftin fotoğrafı kazanırken üçüncülük ise Buturović Polje şehrinden Irma Lipovac’ın Neretva Nehri kıyısından iftar öncesi fotoğrafı oldu.

Yarışmada Saraybosna’dan Hamid Jamaković’in, Bosna Hersek’te halen devam ettirilen önemli bir gelenek olan iftar topu fotoğrafı dördüncü oldu. Beşinciliği ise ay yıldızlı tabla ile Srebrenik’ten Nejra Džaferović kazandı.