Çevrim içi Türkçe Konuşma Kulübü Kapanış Programı Mostar ve Saraybosna'da Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

25 Eylül 2021 tarihinde Mostar Yunus Emre Enstitüsünde, 2 Ekim 2021' de ise Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünde  Çevrim içi Konuşma Kulübü kapanış programı düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Bosna-Hersek'te yürütülen Tercihim Türkçe Projesi kapsamında Türkçe derslerinin bulunduğu altı kantondaki liselerde ve ortaokulların son sınıflarında Türkçe öğrenen öğrencileri arasından başarılı olanlara yönelik 10 haftalık Türkçe Konuşma Kulübünü 22 Şubat - 30 Nisan 2021 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Çevrim içi Türkçe Konuşma Kulübüne kayıt yapan öğrenciler Zoom programı üzerinden 40 dakikalık 2 ders saati boyunca, haftalık olarak belirlenen programı takip ettiler. Çevrim içi Konuşma Kulübü’ne 44 okuldan toplam 191 öğrenci kaydoldu.

Mostar’da düzenlenen programa Türkiye Cumhuriyeti Mostar Başkonsolosu Yaşar Ergün ve eşi Başak Ergün, Yunus Emre Enstitüsü Mütevelli Heyeti Üyesi ve Uluslararası Saraybosna Üniversitesi Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Emel Topçu, Saraybosna’daki programa ise Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği İkinci Kâtibi Burcu Cura katıldı.

Enstitü Müdürü Yunus Dilber, Prof. Dr. Emel Topçu ve Başkonsolos Yaşar Ergün’ün konuşmalarından sonra dereceye giren öğrencilerden 1. olanlara başta tablet olmak üzere, kursları başarı ile bitiren bütün öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Saraybosna’da düzenlenen programda Türkiye’nin Saraybosna Büyükelçiliği İkinci Kâtibi Burcu Cura dil öğrenmenin önemine işaret ederek insanın dil öğrendikçe, yeni kültürlere aşina oldukça daha farklı anılar biriktirdiğini söyledi.

Programlarda öğretmenlerden Melika Jelovac ve Majla Fišić,  öğrencilerden ise Kakanj OŠ Mula Mustafa Bašeskija okulundan birinci olan ve tablet ödülü olan Fatima Trako, B1 seviyesi birincileri Goražde Enver Pozderović Lisesi öğrencisi Dalila Riđević ve Novi Travnik Lisesi'nden Dženita Strukan konuşma kulübü hakkındaki görüşlerini paylaştılar.

Diğer Etkinlikler

Yunus Emre Enstitüsü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Türk Hava Yolları sponsorluğunda, Bosna Hersek...

Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Pedagoji Kurumu iş birliğinde "Tercihim Türkçe Projesi" kapsamında Bosnalı öğrencilere...

5 Ocak 2021 tarihinde Mostar Yunus Emre Enstitüsü binasında Çevrim içi Konuşma Kulübü kapanış programı düzenlendi....