Çocuklar İçin Etkileşimli Türkçe Programı Tamamlandı

Yazıcı-dostu sürüm

Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Kaymek Mostar iş birliğiyle düzenlenen çocuklar için etkileşimli Türkçe kursunun kapanış programı, 2 Ağustos 2019 tarihinde gerçekleştirildi. 08 Temmuz 2019 tarihinde başlayan ve haftada 3 gün 9’ar saat yapılan kurs ile çocuklar 1 ay boyunca Türkçe dolu bir yaz geçirildi. 

9-12 yaş aralığındaki çocukların katılım gösterdiği kursta, çocukların Türkçe ile tanışması için farklı etkinlikler hazırlandı. Çocuklara Türkçe dersinin yanı sıra bakır rölyef, ebru, ahşap boyama, müzik, filografi ve Türk mutfağı atölye çalışmaları yapıldı.

Mostar Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber konuşmasında, “Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve KAYMEK Mostar ekibi olarak Mostarlı çocukların 3 aylık tatilini verimli bir şekilde geçirmesi ve kişisel gelişimlerine katkı sunması amacıyla güzel bir kurs düzenledik. Çocukların kendini evinde hissedebilmesi için hazırladığımız sınıfımızda yapılan derslerin yanı sıra sınıf dışı etkinlikler yapma imkânı sunduk. Sonuç itibarıyla yapılan çalışmalarda çocuklarımızın ne kadar yetenekli olduğunu gördük. Tüm çocukların güzel bir dünyada yaşaması dileğiyle programda emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

KAYMEK Mostar Temsilcisi Billur Dilber ise yaptığı konuşmada, “Çocuklarımız için dolu dolu bir program hazırladık. Farklı eğitim yaklaşımlarının avantajlı yönlerini bir araya getirerek oluşturduğumuz 1 aylık programda çocuklarımızla 6 farklı branşta atölye çalışmaları yaptık. Çocuklarımızın yapmış olduğu çalışmaları sınıfta sergiliyoruz. Güzel bir proje olan kursun devamının gelmesi temennisiyle tüm çocuklara ve eğitmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından eğitmen Tarık Zagorcic ile birlikte kursa katılan çocuklar “Neler Oluyor Hayatta” şarkısını seslendirdiler.

Program, kursiyerlere başarı belgelerinin takdim edilmesi, toplu fotoğraf çekimi ve ikramlarla son buldu.