Hersek Neretva Kantonu Kültür Sanat Kuruluşları ile İstanbul Gezisi

Yazıcı-dostu sürüm

Bosna Hersek'in Hersek Neretva Kantonunda bulunan kültür sanat kuruluşlarının temsilcileri, Bosnalı yazarlar ve gazeteciler 1-8 Nisan 2018 tarihleri arasında Mostar Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Saraybosna Turizm ve Tanıtma Müşavirliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iş birliği ve İnsanı Yardım Vakfı (İHH) destekleriyle düzenlenen İstanbul gezisine katıldılar.

14 kişiden oluşan heyet, günde 4 ziyaretten oluşan program kapsamında İstanbul'daki birçok kurum, kuruluş ve tarihî yerleri ziyaret ettiler. Ziyaretler kapsamında İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Rıdvan Duran, İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, Süleymaniye Yazma Eser Kütüphanesi Müdürü Menderes Velioğlu ve Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Muhittin Macit'e ziyarette bulunuldu. Ziyaretler sırasında muhtemel iş birlikleri hakkında istişareler yapıldı ve fikir alışverişinde bulunuldu.

Kurumlara yapılan ziyaretlerin yanında Ayasofya Müzesi, Sultanahmet Camii, Panorama 1453 Müzesi, Miniatürk, Süleymaniye Camii, Galata Kulesi, Bayezid Camii, Çamlıca Tepesi, Dolmabahçe Sarayı, Topkapı Sarayı, Süleymaniye Kütüphanesi, Kapalı Çarşı, Galata Mevlevihanesi Müzesi, Fatih Camii ve İstanbul Asker Müzesi gibi birçok önemli mekân ziyaret edildi.