Kelebeğin Rüyası Filmi Yaz Festivallerinde İzleyicilerle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Mostar Yaz Festivali kapsamında, 9 Ağustos tarihinde Mostar Açık Hava  Sinemasında yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’ın yaptığı, başrollerini ise Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat’ın paylaştığı Türk sinemasının son dönemdeki başarılı filmlerinden “Kelebeğin Rüyası” filmi gösterildi.

Boşnakça altyazılı olarak gösterilen filme Mostarlı sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi. Film gösteriminin ardından sinemaseverler filmle ilgili beğenilerini dile getirdi.

Filmin Mostar’da yoğun ilgiyle karşılanmasının ardından film, 16 Ağustos tarihinde Konjic Yaz Festivali kapsamında Konjic şehrinde de seyirciyle buluştu.

Mostar’da festivali organize eden Mostar Kültür Merkezi, Mostar Halk Tiyatrosu, Mostar Kukla Tiyatrosu, Mostar Halk Kütüphanesi ve Konjic şehrinde festivali organize eden Konjic Halk Üniversitesi organizasyon komitesi, festivallerinde Türkiye’nin önemli filmlerinin gösterilmesinin kendileri için çok önemli olduğunu ve Türk filmleri ile şehirde yeniden açık hava sineması geleneğinin başladığını ifade ettiler. Gösterime yaklaşık 300 kişinin katıldığını ve şehirde bu kadar yoğun katılımın olduğu çok fazla etkinliğe rastlamadıklarını ifade ettiler.

Festivalin ana tanıtım sponsorlarından olan Mostar Yunus Emre Enstitüsü resim sergisi, ebru sergisi, Türksoy Gençlik Oda Orkestrası konseri ve halk oyunları gösterisi gibi birçok kültürel etkinlikle festivalde yer alarak Türk kültürünü Boşnaklara ve Mostar’a gelen turistlere tanıttı.