Mostar’da 2. Dönem Türk Okçuluğu Kursları Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

2. dönem “Geleneksel Türk Okçuluğu” kursları Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Zalik Spor Okulu iş birliği ile başladı.

23.10.2018 tarihinde Zalik Spor Salonunda gerçekleştirilen açılış programında “Geleneksel Türk Okçuluğu”nun tanıtımı yapıldı. Programın açış konuşmasını yapan Mostar Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber, Zalik Spor Kulübünün iş birliği ile yeni döneme başlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. İlk dönem birincilerinin İstanbul’da gerçekleştirilen Kemankeş Projesi’nin Dünya Karması Final Müsabakaları’nda yarıştıklarını hatırlatan Dilber, Mostar’ı en iyi şekilde temsil ederek ülkelerine derece ile dönen sporcuların büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Zalik Okul Müdürü Džemal Juklo Yunus Emre Enstitüsünün, gençlerin sportif yeteneklerini geliştirmeye yönelik gerçekleştirdiği kursların önemine vurgu yaparken, Zalik Spor Okulu Müdürü Alen Jagancac ise Mostar Yunus Emre Enstitüsü tarafından yürütülen bu projeye ortak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti ve daha birçok projede birlikte yer almaları temennisinde bulundu.

Türk okçuluğu eğitmenleri Samra Zubović ve Igor Pintarić’in Türk okçuluğunun tarihini, kullanılan malzemeleri ve malzemelerin işlevlerini anlattıkları sunumlarının ardından ilgililer ile atış talimi gerçekleştirdiler. 

1 ileri seviye, 1 başlangıç seviyesi olmak üzere 2 gruptan oluşan toplam 20 kursiyerle yeni eğitim dönemine başlayan Türk okçuluğu kursları 36 saatlik programdan oluşuyor. Kursiyerler, haftada 4 saat verilecek eğitim programı sonunda Türk okçuluğu hakkında genel bilgilere sahip olarak kurslarını tamamlayacaklar.