Mostar’da Bosna Hersekli Türkçe Öğretmenlerine Yönelik 15. Hizmet İçi Eğitim Programı Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Pedagoji Kurumu iş birliğinde "Tercihim Türkçe Projesi" kapsamında Bosnalı öğrencilere Türkçe öğreten öğretmenlere yönelik 15. Hizmet İçi Eğitim Programı düzenlendi.

Program açılışına T.C. Mostar Başkonsolosu Yaşar Ergün, Hersek Neretva Kantonu Eğitim/Bilim/Kültür/Spor Bakanı Raşid Hadzoviç, Yunus Emre Enstitüsü Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Emel Topçu, Hersek Neretva Kantonu Pedagoji Kurumu Başkanı Enisa Goloş, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Öğretim ve Türkoloji Müdürü Prof. Dr. Yavuz Kartallıoğlu, Yunus Emre Enstitüsü dil öğretim uzmanları, Türkçe öğretmenleri ve basın mensupları katıldı.

Enstitü Müdürü Yunus Dilber’in selamlama konuşmalarıyla program başladı. Dilber konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti devleti tüm kurum ve kuruluşlarıyla "Tercihim Türkçe" projesini desteklediğini ve projenin büyümesi gelişmesi için başta Yunus Emre Enstitüsü olmak üzere sahadaki tüm kurumların çaba gösterdiğini dile getirdi.

Program açılışında konuşan Hersek Neretva Kantonu Bakanı Raşid Hadzoviç Türkçe öğretiminin önemine değinerek iki ülke arasındaki dostluk köprülerinin dil öğretimini de etkilediğini birçok yabancı dil seçeneği olmasına rağmen öğrencilerin Türkçeyi seçtiğini ifade etti.

T.C. Mostar Başkonsolosu Ergün konuşmasında Tercihim Türkçe Projesi kapsamında Yunus Emre Enstitüsü tarafından yapılan faaliyetler iki ülke arasındaki bağları güçlendirdiğini ifade ederek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tüm kurum ve kuruluşlarıyla "Tercihim Türkçe" projesini desteklediğini ve desteklemeye devam edeceğini ifade etti.

Pedagoji Kurumu Başkanı Goloş Türkçe öğretimi ile ilgili kurumlarının da çalışmalar yürüttüğünü ifade ederek bu gibi programlarda bulunmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Yunus Emre Enstitüsü Mütevelli Heyet Üyesi Topçu bu gibi etkinliklerin enstitümüz tarafından yapılıyor olmasından gurur duyuyorum. İki ülke arasındaki dostluk köprülerini Enstitümüzün katkılarıyla daha da sağlamlaştırdığımız için mutluyum dedi.

3 gün süren program kapsamında Türkiye’den gelen uzmanlar tarafından Bosnalı Türkçe öğretmenlerine eğitimler verildi. Eğitimde salgın süreciyle birlikte önem kazanan teknoloji tabanlı Türkçe öğretimi, dijital ortamda Türkçe öğretimi ile ortaya çıkan yeni yabancı dil öğretim yaklaşımlar anlatılarak Bosnalı Türkçe öğretmenlerine sunumlar ve uygulamalı atölye çalışmaları gerçekleşti.

Program kapsamında 4 temel dil becerisinin geliştirilmesi ve gelecek yıllarda Türkçe öğretimiyle ilgili yapılabilecek çalışmalar üzerine sunumlar ve görüş alışverişlerinde bulunuldu. Eğitim içerisinde daha küçük yaşlardaki çocuklara oyunlar yoluyla Türkçe öğretimi, yabancılara Türkçe öğretiminde standart soru hazırlama ve Yunus Emre Enstitüsü dijital materyallerinin Türkçe öğretiminde kullanılması gibi konu başlıklarına yer verildi.

3 gün süren eğitim, 10 Ekim Pazar günü düzenlenen etkinlikte katılımcılara katılım belgelerinin takdimi ile sona erdi.

 

Diğer Etkinlikler

7 Mayıs 2022 tarihinde, Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Pedagoji Kurumu iş birliğinde "Tercihim Türkçe Projesi"...

Yunus Emre Enstitüsü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Türk Hava Yolları sponsorluğunda, Bosna Hersek...

25 Eylül 2021 tarihinde Mostar Yunus Emre Enstitüsünde, 2 Ekim 2021' de ise Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünde...

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Bosna-Hersek'te yürütülen Tercihim Türkçe Projesi kapsamında Türkçe derslerinin...