Mostar’da Geleneksel Türk Okçuluğu 2. Dönem Kurslarının Final Yarışları Yapıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Zalik İlkokulu Spor Kulübü iş birliğiyle Mostar’da düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu kurslarının 2. dönem final yarışları düzenlendi.

Zalik İlkokulu Spor Salonunda düzenlenen final yarışlarının açış konuşmasını Mostar Müdürü Yunus Dilber yaptı. Dilber, “Geleneksel Türk Okçuluğu kurslarının 2. döneminde Enstitümüz ile iş birliği yapan ve ata sporumuzu destekleyen Zalik Spor Kulübüne teşekkürlerimi sunuyor, kursiyerlere final yarışlarında başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Geleneksel Türk Okçuluğu kurslarının ileri seviye kursiyerlerinden Almin Dadić kurslarda sadece ok atışını öğrenmediklerini, ok atışlarının yanında Türk kültürüne ve tarihine dair bilgiler de öğrendiklerini dile getirdi. Başlangıç seviyesi kursiyerlerinden Sanela Kuko, Geleneksel Türk Okçuluğu kurslarının insana disiplinli olmayı, daha dik durmayı ve zorlukları yenmeyi öğrettiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından başlatılan final yarışlarında, temel ve ileri seviye olmak üzere iki kategoride düzenlenen atışların yapılması ile dereceye giren kursiyerler belirlendi.

İleri seviye grubunun 3.sü Aldin Musa Droce’ye ve 2.si Almina Baralija’ya madalyalarını Enstitü Müdürü Yunus Dilber takdim etti. İleri seviyenin birincisi Suljo Cikotić ise madalyasını Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Mostar Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Bilal Köse’den aldı. Başlangıç seviyesi kursiyerlerinin 3.sü Amel Baljić, 2.si Nidal Keskin, 1.si Mili Kapić ise madalyalarını Zalik Spor Kulübü Başkanı Alen Jaganjac verdi.

Program sertifika töreni ile son buldu.