Mostar’da Hüsn-ü Hat ve Tezhip Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) ve Mostar Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğiyle 6 aydır devam eden Hüsn-ü Hat ve 2 aydır devam eden Tezhip kursları sona erdi. 14 Mayıs 2018 tarihinde düzenlenen törenle kursiyerlere sertifikaları takdim edildi.

Kursiyerlerin becerilerinin de sergilendiği sertifika törenine katılan T.C. Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir, Mostar’ın kardeş şehri olan Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Mostar’daki çalışmalarının her zaman takdir gördüğünü dile getirirken kursu başarıyla tamamlayan kursiyerleri de tebrik etti.

Mostar YEE Müdürü Yunus Dilber ise YEE ve KAYMEK arasındaki iş birliğinin Mostarlılara ve iki kuruma olan faydasını görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, KAYMEK Mostar İdarecisi Billur Dilber de kurslara ilgi gösteren, kursları özveri ve başarıyla tamamlayan tüm kursiyerlere teşekkürlerini iletti.

Hüsn-ü Hat ve Tezhip Hocası Munib Obradoviç’in kursların açılmasına destek olan Türk kurumlarına teşekkür konuşmasının ardından 55 kursiyere sertifikaları takdim edildi. Sergi ve sertifika töreni ikramlarla son buldu.