Mostar’da Kursiyerlerle Sertifika Programı ve Kaynaşma Etkinliği

Yazıcı-dostu sürüm

Mostar Yunus Emre Enstitüsü kursiyerlerine sertifika programı ve kaynaşma etkinliği düzenledi.  Etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti Mostar Fahri Konsolosu Bilal Köse, kurum temsilcileri, Türkçe öğretmenleri, Mostar Yunus Emre Enstitüsü kursiyerleri, Konjic ve Stolac şehirlerindeki kursiyerler, “Türkçe Vakti Projesi”yle Mostar Karagöz Bey Medresesinde Türkçe öğrenen öğrenciler, “Okul Öncesi Türkçe Projesi”yle Ciciban Kreşinde Türkçeye gönül vermiş minikler ve Mostar Yetimhanesinde Türkçe öğrenen öğrenciler katılım gösterdi.

Programda konuşma yapan Enstitü Müdürü Yunus Dilber başta Türkçeyi sevdiren Türkçe öğretmenleri olmak üzere projelerde Mostar Yunus Emre Enstitüsü ile iş birliği yapan ve Türkçeyi destekleyen kurum müdürlerine teşekkürlerini sundu.

Mostar Yunus Emre Enstitüsü bünyesinde geçtiğimiz yıl açılan Türkçe kurslarında toplamda 142 kursiyer belge almaya hak kazandı. Türkçeye gönül veren kursiyerler, sertifikalarını ve katılım belgelerini aldıktan sonra Türk müzikleri eşliğinde oynadılar ve karaoke yaptılar. Öğrenciler programdan ve Mostar Yunus Emre Enstitüsünden memnuniyetlerini dile getirerek programdan ayrıldılar.

Mostar Yunus Emre Enstitüsü Kreşlerde Türkçe Öğretiyor

Mostar Yunus Emre Enstitüsü 2017 yılında Mostar’da “Okul Öncesi Türkçe” projesini başlattı. Türkçenin Bosna Hersek’te kreş eğitimine kadar inmesini hedefleyen ve Ciciban Kreşleri ile iş birliği halinde yürütülen proje sayesinde geçtiğimiz yıl 15 çocuk Türkçeyle tanıştı. 2018 yılında da 15 minik Türkçe derslerine devam ediyor.

 

“Türkçe Vakti Projesi” ile Mostar Karagöz Bey Medresesinde Türkçe Dersleri

Kuruluşları 1500-1600’lü yıllara dayanan, Bosna Hersek’in en köklü ve kaliteli kuruluşları olan medreselerde nitelikli ve başarılı Türkçe öğretimini hedefleyen projeyle 2017 yılında Bosna Hersek’teki medreselerde Türkçe dersleri başladı.  Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Mostar Karagöz Bey Medresesi iş birliğiyle Mostar’da uygulanan “Türkçe Vakti Projesi” geçtiğimiz yıl 30 Medrese öğrencisini Türkçe ile tanıştırdı. Medreseni eğitim döneminde haftada 4 saat Türkçe dersi alan kursiyerler Temel seviyenin ilk bölümünü tamamlayarak katılım belgelerini aldı.