Mostar’da Necmettin Erbakan Kitabı Tanıtıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Balkan Araştırmaları Merkezi (BALANS) ve Mostar Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle 19 Şubat 2020 tarihinde düzenlenen etkinlikte Saraybosna Üniversitesi Tarih Enstitüsü Müdür Vekili  Sedat Bešlija tarafından Boşnakçaya tercüme edilen Doç. Dr. Abdulkadir Macit’in “Necmettin Erbakan: Çağa İz Bırakan Önderler” kitabı Mostar Yunus Emre Enstitüsünde tanıtıldı.

Programda Kocaeli Üniversitesi İslam Sanatları ve Tarihi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Abdulkadir Macit tarafından yazılan ve “Necmettin Erbakan: Hayatı, Düşüncesi, Mücadelesi” olarak Boşnakçaya çevrilen merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın siyasi hayatının anlatıldığı kitap üzerine değerlendirmeler yapılarak Erbakan’ın Türk ve dünya tarihinde bıraktığı izler konuşuldu.

Moderatörlüğünü gazeteci Anes Džunuzović’in yaptığı etkinlikte eseri Boşnakçaya kazandıran Saraybosna Üniversitesi Tarih Enstitüsü Müdür Vekili Dr. Sedad Bešlija’nın yanı sıra Mostar eski baş imamı ve Mostar Karagöz Bey Medresesi Müdür Yardımcısı Suljo Cikotić, Balkan Araştırmaları Merkezi Genel Sekreteri ve yazar Admir Lisica da birer konuşma yaptı.

Dr. Sedad Bešlija konuşmasında Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Bosna Hersek’e büyük destek verdiğini belirterek mücadeleci bir insan olduğuna vurgu yaptı ve Türkiye’de döneminde büyük hedeflerle büyük atılımlar yapmaya çalıştığını ifade etti.