Mostar’da Türkçe Eğitimi Devam Ediyor

Yazıcı-dostu sürüm

Mostar Yunus Emre Enstitüsünde 2014 yılından bu yana devam eden Türkçe kurslarının 2019 güz dönemi başladı. Farklı yaş ve meslek gruplarından Mostarlıların ilgi gösterdiği Türkçe kursları hafta içi her gün düzenleniyor.

14 Ekim 2019 tarihinde başlayan Türkçe derslerinde öğrenciler A1, A2, B1 ve B2 seviyelerinde eğitim görüyor. Kursiyerlerin okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini geliştirmeye yönelik Türkçe kursları 3 ay sürecek ve kur sonunda başarılı adaylar sertifika almaya hak kazanacak.

“Tercihim Türkçe Projesi" kapsamında binlerce öğrenci Türkçe eğitimi aldı

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Bosna Hersek'teki devlet okullarında 2011-2012 eğitim öğretim yılından itibaren uygulanan "Tercihim Türkçe Projesi" kapsamında Hersek Neretva Kantonunda Türkçe binlerce öğrenci Türkçe eğitimi alıyor. Bugüne kadar Hersek Neretva Kantonunda 20 ortaokul ve 10 lisede verilen derslerde bugüne kadar 8 bin 522 öğrenci Türkçe eğitimi aldı.

Mostar Cemal Biyediç Üniversitesi Türkoloji Bölümü beşinci mezunlarını verecek

2012-2013 eğitim öğretim yılında aktif olarak eğitim vermeye başlayan Mostar Dzemal Bijediç Üniversitesi İnsani Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü 2020 yılında beşinci mezunlarını verecek. Şu ana kadar 46 mezun veren Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde bu dönem 30 öğrenci Türkçe eğitimi alıyor.

Karagöz Bey Medresesinde 42 öğrenci üç yıldır Türkçe öğreniyor

2017-2018 eğitim öğretim yılında başlayan “Türkçe Vakti Projesi” kapsamında Mostar’da bulunan Karagöz Bey Medresesinde 31 öğrenci temel seviyede Türkçe öğreniyor.

Ayrıca Mostar’da bulunan Ciciban Kreşinde ise çocuklar eğlenerek Türkçe öğreniyor. “Okul Öncesi Türkçe” projesi kapsamında 3-5 yaş aralığındaki 20 çocuk farklı etkinlik ve oyunlarla Türkçe öğrenmeye başladı.