Mostar’da Türkçe Öğretmenlerine Yönelik Hizmet İçi Eğitim Programı Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Mostar Pedagoji Kurumu iş birliğiyle Hersek Neretva Kantonu'nda görev yapan Türkçe öğretmenlerine yönelik hizmet içi eğitim programı düzenlendi. 12 Ocak 2019 tarihinde düzenlenen programa Tercihim Türkçe Projesi ile Türkçenin seçmeli yabancı dil olarak okutulduğu okullarda görev yapan öğretmenlerin yanı sıra Džemal Bijedić Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü yüksek lisans öğrencileri ve 4. sınıf öğrencileri katılım gösterdi.

Hizmet içi eğitim programının açılışına katılan Mostar Pedagoji Kurumu Müdürü Enisa Gološ Türkçenin bölgede çok önemli olduğunu ve Türkçeyle ilgili çalışmaların artması gerektiğini dile getirdi. Gološ, Mostar Yunus Emre Enstitüsüne iş birliklerinden dolayı teşekkürlerini sunarak konuşmasını sonlandırdı.

Programda, Mostar Džemal Bijedić Üniversitesinde görev yapan Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Emre Çelik "Yabancılara Türkçe Öğretiminde Yazma Becerisini Geliştirme Çalışmaları", Ömriye Bayrak "Yabancılara Türkçe Öğretimi Model Ders Anlatımı", Asistan Selma Čusto "Yabancılara Türkçe Öğretiminin İncelikleri" ve Mostar Yunus Emre Enstitüsü Okutmanı Betül Göktaş "Oyunlarla Yabancılara Türkçe Öğretimi" konulu seminer dersleri verdi.

Eğitim programı, sertifika töreninin ardından sona erdi.