Mostarlı Çocuklar Nasreddin Hoca'nın 810. Doğum Yılını Kutladı

Yazıcı-dostu sürüm

Mostar Yunus Emre Enstitüsünde, Nasreddin Hoca'nın doğumunun 810. yılı münasebetiyle 08-12 Mayıs 2018 tarihlerinde 7-10 yaş arası çocuklara yönelik “Nasreddin Hoca“ oyunu gösterildi. Etkinliğe 180 Mostarlı çocuk ve 120 ebeveyn olmak üzere 300 kişi katıldı. Etkileşimli aktiviteler ve mizahi gösterilerin yer aldığı etkinliklerde Mostar Dzemal Bijedic Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinin sunumuyla Nasrettin Hoca masalları canlandırıldı.

Çocuklar “Nasreddin Hoca“ gösterisini coşkuyla izlediler ve performanstan sonra Nasreddin Hoca ile fotoğraf çektirdiler. Etkinliğe katılan çocuklara Nasrettin Hoca boyama kitabı, boya kalemleri, Nasrettin Hoca takvimi, Nasrettin Hoca cetveli ve okul malzemeleri seti hediye edildi. Ayrıca sosyal medya hesabında etkinliği #NasruddinH810 hashtagi ile paylaşan 5 talihliye de hediye paketleri verildi.

Mostar Yunus Emre Enstitüsünde geçtiğimiz yıldan bu yana 25 kez gösterilen ve yoğun ilgi ile karşılanan Nasreddin Hoca gösterileri bu yıl da büyük beğeni toplayarak aileler tarafından tekrarı talep edildi.