“Son Mektup” Mostar’da Sinemaseverlerle Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Mostar Başkonsolosluğu ve Mostar Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğiyle, 19 Mart Pazartesi günü Mostar Tiyatrosunda “Son Mektup” film gösterimi gerçekleştirildi. Gösterime T.C. Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir, Mostar Halk Kütüphanesi Müdürü Rasim Prguda, Kukla Tiyatrosu Müdürü Edin Kmetaš’ın yanı sıra akademisyenler ve çok sayıda sinemasever katıldı.

Film gösterimi öncesi Mostar YEE Müdürü Yunus Dilber günün anlam ve önemine ithafen bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında Çanakkale Zaferinin ortak tarihimizin önemli olaylarından biri olduğuna dikkat çeken Dilber, Çanakkale Zaferi’ne katılan 15.000 civarındaki Boşnak’a ve tüm şehitlerimize rahmet dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Tayyareci Salih Ekrem Yüzbaşı isimli Osmanlı pilotuyla Türk askerinin Çanakkale Savaşında verdiği mücadeleyi ve Nihal hemşireyle mektuplaşmalarını konu alan film, 18 Mart 1915 Çanakkale Savaşını anmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla sinemaseverlerin beğenisine sunuldu. Film gösteriminin ardından misafirler Çanakkale Zaferi’ni anlatan sergiyi gezdiler.