15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Mostar’da Anıldı

Yazıcı-dostu sürüm

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününün üçüncü yıl dönümü vesilesiyle Mostar’da anma etkinliği düzenlendi.

Mostar Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Cumhuriyeti Mostar Başkonsolosluğu ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KAYMEK) iş birliğiyle düzenlenen programa T.C. Mostar Muavin Konsolosu Bilal Köse, Jablanica LOT Evi Türk Temsil Heyet Başkanlığı komutanları, Hersek Neretva Kantonu Eğitim, Bilim ve Spor Bakanı Raşid Hacoviç, Mostar Halk Kütüphanesi Müdürü Rasim Prguda, Mostar Kültür Merkezi Müdürü Senad Suljiç,  akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi.

Mostar Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber selamlama konuşmasında, “15 Temmuz Türkiye Büyük Millet Meclisini, emniyet birimlerini ve önemli devlet dairelerini bombalayan teröristlere karşı devletine sahip çıkmak isteyen vatanperverlerin geride kalan ailelerini düşünmeden ve hiç tereddüt etmeden sokağa çıktığı gündür.  Teröristlerin savaş uçakları dumandan kalkamasın diye askerî havalimanının yanındaki buğday tarlasını yakan ve tankların önünde ölümüne duran kahramanların günüdür. Demokrasiye, devletine ve bayrağına sahip çıkmak için meydanlara inen halkımız bu günde 252 şehit vermiştir. Tüm demokrasi şehitlerini saygı ve minnetle yâd ediyorum.” dedi.

Mostar Muavin Başkonsolosu Bilal Köse, “Bu kritik zamanda dostlarımızın desteğine ve anlayışına ihtiyaç duyuyoruz. Ne yazık ki FETÖ, Bosna Hersek de dâhil olmak üzere dünyada 150’yi aşkın ülkede okulları, sivil toplum kuruluşları, medya kuruluşları ve şirketleriyle hâlâ varlığını sürdürmektedir. Türkiye’de yaşananlar, bu örgütün neler yapabileceğinin göstergesidir. Bosna Hersek’in her alanda olduğu gibi FETÖ ile mücadelemizde de ülkemizin yanında olacağına inancım tamdır.” şeklinde konuştu.  

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü anlatan belgeselin izlenmesinin ardından katılımcılara ikramda bulunuldu. Anma programı, saat 21:00’de 1 saat süreyle Mostar Köprüsü’ne Türk bayrağının yansıtılması ve köprüde temsili demokrasi nöbetinin tutulmasının ardından sona erdi.