"Büyüklerimizin Hikâyeleri Dile Gelsin" Adlı Kompozisyon Yarışmasının Ödül Töreni Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

27 Aralık 2021 tarihinde Yunus Emre Mostar Enstitüsü binasında Mostar İC Yayınevi, proje danışmanı Nusret Omerika ve Mostar Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde düzenlenen "Büyüklerimizin Hikâyeleri Dile Gelsin" kompozisyon yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi.

Hersek Neretva Kantonunun on lisesi toplam 45 kompozisyon ile yarışmaya katıldı. Ödüller Türkçe ve Boşnakça olmak üzere iki kategoride verildi. Türkçe kompozisyon kategorisinde birincilik ödülünü Mostar İnşaat Lisesi öğrencisi Anesa Jazvin alırken, Boşnakça kategorisinde birincilik ödülünü Jablanica Lisesi öğrencisi Suana Mešić aldı. Türkçe kompozisyon kategorisinde ikincilik ödülünü Konjic Lisesi öğrencisi Lamija Dženetić kazandı. Boşnakça kompozisyon kategorisinde ise Mostar Lisesi öğrencileri Selma Memić ve Sara Džiho 2. ve 3. oldu. Türkçe kompozisyon kategorisinde üçüncülük, Mostar İkinci Lisesi öğrencisi İrma Lipovac tarafından kazanıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Mostar Başkonsolos Yaşar Ergün ve Mostar IC Yayınevi Müdürü İbro Rahimiç'in selamlama konuşmaları ve ödül takdimlerinde sonra diğer ödüller ve başarı belgeleri Mostar Pedagoji Kurumu Uzman Danışmanı Edna Haznadarević, Mostar Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber, Cemal Biyediç Üniversitesi Beşeri Bilimler Fakültesi Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İrma Marić ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Dr. Mehmet Emre Çelik tarafından takdim edildi.