Ebru Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle çocuklar ve yetişkinlere yönelik düzenlenen ve 2 ay süren ebru kursu sona erdi. Dönem boyunca ebru sanatında kullanılan malzemelerin yapılışından ebru çeşitlerine, ebru yaparken dikkat edilmesi gereken hususlardan ebrunun kullanım şekillerine kadar birçok şey konuda eğitim alan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. 30 Mayıs 2019 tarihinde Mostar Yunus Emre Enstitüsünde yapılan törene T.C. Mostar Muavin Konsolosu Bilal Köse ve kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde konuşma yapan Mostar Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber “Ebru eğitmenimiz Tarık Zagorcić, KAYMEK ile düzenlediğimiz ebru kurslarına katıldı. Bir kursiyerken 1 yıl boyunca azimle çalışarak ebru eğitmeni oldu. Ebru sanatının ve ülkemizin kültür elçisi olan Tarık Zagorcić’e çalışmaları için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

KAYMEK Mostar Tesis İdarecisi Billur Dilber ise 2 ay boyunca 7’den 70’e birçok sanatsever ile ebru çalışmaları yapılmasının yanı sıra Hersek Neretva Kantonundaki okullarda atölye çalışması yaptıklarını ve 500’e yakın çocuğu da ebru sanatı ile buluşturduklarını dile getirdi. 

Ebru Eğitmeni Tarık Zagorcić ise konuşmasında, “Kursiyerlerimizle iki ay boyunca çok keyifli bir dönem geçirdik. Battal ebru, gelgit ebru, bülbül yuvası, şal ebrusu, taraklı ebru, hatip ebrusu ve çiçekli ebru olmak üzere birçok çalışma gerçekleştirdik. Ebru ile Mostarlıların yüreğine dokunmaya çalıştık. Bizlere bu fırsatı sunan Kayseri Büyükşehir Belediyesine, Yunus Emre Enstitüsüne ve ebruya gönül veren kursiyerlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Tören, kursiyerlerin sertifikalarını almalarının ardından verilen iftar yemeği ile son buldu.