Mostar’da Türk Okçuluğu Kursları Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfı iş birliğiyle hayata geçirilen Kemankeş Projesi kapsamında 16 ülkede eş zamanlı olarak faaliyete geçen Geleneksel Türk Okçuluğu kursu, Mostar Yunus Emre Enstitüsü tarafından Mostar Yetimhanesi Spor Salonunda başlatıldı.

Mostar’da 19 kursiyer ve 2 eğitmenin katılımıyla başlayan okçuluk kursunda, Türkiye’de Türk okçuluğu eğitimi aldıktan sonra ülkelerine dönen Mostarlı eğitmenler tarafından verilen ilk derste kursiyerlere Türk Okçuluğunun tarihi ve temel kuralları öğretildi.

Açılış programına Mostar’da yaşayan okçuluk eğitmeni ve Bosna Hersek okçuluk şampiyonu Džanan Bakamović de katıldı. Džanan Bakamović kursiyerler için bir de gösteri gerçekleştirdi.

Geleneksel Türk Okçuluğu kursları haftada iki gün olmak üzere toplam 36 saatten oluşuyor. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerler Türk Okçuluğunun temel kurallarını öğrenmiş olacak. 19 kişi ve 2 gruptan oluşan kursiyerlerin 9 hafta boyunca alacakları Türk Okçuluğu dersleri için oldukça ilgili ve istekli oldukları gözlemlendi.