Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve YEE İş Birliği İle Mostar'da İftar Programı Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü İş Birliğiyle Mostar'da İftar Programı Düzenlendi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ve Mostar Yunus Emre Enstitüsü (YEE) iş birliğiyle Mostar Yunus Emre Enstitüsü bahçesinde iftar programı düzenlendi. 30 Mayıs 2018 tarihinde gerçekleştirilen programa T.C. Mostar Başkonsolosu Zerrin Kandemir, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün ve beraberindeki heyet, Mostar Dzemal Bijedic Üniversitesi dekanları ve öğretim üyeleri, Hersek Neretva Kantonunda “Tercihim Türkçe” projesiyle Türkçenin seçmeli yabancı dil olarak öğretildiği okulların müdürleri ve Türkçe öğretmenleri ile KAYMEK Mostar temsilcileri katıldı.

Program öncesi Mostar YEE konferans salonunda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin tanıtımı yapıldı. Programda konuşan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün, mevcut kardeşliği pekiştirmek amacıyla Mostar’da bulunduklarını belirtirken üniversite ile ilgili bilgiler de paylaştı.  

“1992 yılında kurulan üniversitemiz Türkiye’deki 200 üniversite arasında 30. sırada yer alan, köklü ve prestijli bir üniversitedir. Üniversitemizde Tıp Fakültesinden Turizm Fakültesine kadar pek çok fakülte bulunmakta. Üniversitemizdeki 53.000 öğrencinin 1.300’ü uluslararası öğrencidir. Üniversitemizde Bosna Hersek’ten öğrencilerimiz olmasına rağmen Hersek Neretva Kantonundan öğrenci bulunmamaktadır. Bu yıl üniversitemize alınacak yabancı öğrencilerin %60’ı Balkanlar’dan seçilecektir. Online başvuru yapan öğrenciler herhangi bir sınava tabi tutulmadan diploma puanlarına göre seçilecektir.” şeklinde bilgi veren Prof. Görün, konu ile ilgili okul müdürleri ve öğretmenlerden destek beklediklerini, ayrıca kendilerini Çanakkale’de ağırlamaktan duyacakları memnuniyeti dile getirdi.

Açış konuşmasını yapan Mostar YEE Müdürü Yunus Dilber ise Türkiye’de Boşnak nüfusunun yoğun olduğu şehirlerden birinin Çanakkale olduğunu ifade ederken, Türkiye Bursları ile her yıl binlerce yabancı öğrencinin Türkiye’deki üniversitelerde eğitim görme imkânı bulduğunu, bu üniversitelerden birinin de Onsekiz Mart Üniversitesini olduğunu kaydetti.

Program, iftar yemeğinin ardından hediye takdimleri ile son buldu.