Elyazması Kur’an-ı Kerim Sergisi Mostar’dan Sonra Konjiç'te

Yazıcı-dostu sürüm

Mostarlı Koleksiyoner ve Yazar Nusret Omerika’nın dünyanın farklı yerlerinden topladığı 114 eser ve içinde birçok elyazması Kur’an-ı Kerim’in de bulunduğu ‘Kur’an ile Kalbe Dokunuş’ adlı sergisi, 11 Ekim 2019 Cuma günü Konjiç Halk Üniversitesi desteğiyle Konjiç şehrinde açıldı.

Geçtiğimiz Nisan ayında Mostar Yunus Emre Enstitüsünde açılan serginin Bosna-Hersek’in tarihî şehirlerinden biri olan Konjiç’in Şehir Müzesinde çok sayıda davetlinin katılımıyla açılışı gerçekleşti.

İçinde çeşitli dönemlere ait 6 elyazması Kur’an-ı Kerim bulunan sergide, dünyanın farklı ülkelerinden toplanan Kur’an-ı Kerim’lerin arasında Osman Dönemine ait olanlar da bulunuyor.

Konjiç Halk Üniversitesi ve Mostar Yunus Emre Enstitüsü iş birliği ile açılan sergideki Kur'an-ı Kerim'lerin sahibi Nusret Omerika ise uzun bir süreç sonunda koleksiyonu oluşturduğunu söyleyerek, “Dünyanın birçok ülkesinden yıllardır topladığım Kur’an-ı Kerim’lerin Mostar’dan sonra Konjiç şehrinde de sergilenmesine katkıda bulunan Mostar Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür ederim.” dedi.

Türkiye, Pakistan, Mısır, İran, Lübnan, Endonezya, Bosna Hersek ve Suudi Arabistan gibi birçok ülkeden 114 Kur’an-ı Kerim, Ekim ayının sonuna kadar 09:00-16:30 saatleri arasında ziyarete açık olacak.