“İngilizce Tercümesi ve Açıklaması ile Boşnakçada Türkçe Sözcükler Sözlüğü” Kitabının Tanıtımı

Yazıcı-dostu sürüm

28 Haziran 2022 tarihinde Mostar Yunus Emre Enstitüsü’nde Faruk İbrahimoviç’in “İngilizce Tercümesi ve Açıklaması ile Boşnakçada Türkçe Sözcükler Sözlüğü” kitabının tanıtımı yapıldı.

Mostar Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Yunus Dilber’in selamlama konuşmalarından sonra programın konuşmacıları Faruk İbrahimoviç ve Sanel Haciahmetoviç Jurida başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Mostar Başkonsolosu Yaşar Ergün, Hersek Neretva Kantonu Çevre İnşaat ve Fiziki Planlama Bakanı Suad Hasandediç, Mostar Halk Kütüphanesi Müdürü Ömer Miçijeviç diğer kurum temsilcileri ve ortaokul müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinlik, sözlükte geçen Türkçe sözcüklerin Bosna Hersek’teki halkların resmi konuşma dili üzerindeki etkisi ve önemi ile alakalı soruların cevaplandırılmasıyla devam etti. Faruk İbrahimoviç’in katılımcıların kitaplarını imzalamasıyla ve hazırlanılan kokteyl ikramıyla sona erdi.

Diğer Etkinlikler

25 Kasım 2022 tarihinde Mostar Yunus Emre Enstitüsü, Balkanlar Analiz ve Araştırmalar Merkezi (BALANS), Bosna Hersek...

31 Mart 2022 tarihinde Mostar Yunus Emre Enstitüsü’nde Dr. Enes Kujundziç’in “Viyana ile İstanbul arasında Saraybosna...

Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) iş birliğiyle...

21 Ağustos 2020 tarihinde, Mostar Yaz Festivali kapsamında Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi...