Konjic Lisesi, Tiyatro Festivali'nden 7 Ödülle Döndü

Yazıcı-dostu sürüm

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 14.’sü düzenlenen Uluslararası Liselerarası Tiyatro Festivali sona erdi. Festivale bu yıl, Bosna Hersek’i temsilen Konjic Lisesinde Tercihim Türkçe Projesi ile Türkçe öğrenen öğrencilerden oluşan bir grup katıldı.

Türkiye’nin farklı kentlerindeki liselerden,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Bosna Hersek ve Gürcistan’dan tiyatro festivaline katılmak için kente gelen öğrenciler, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ı festival öncesi makamında ziyaret etti.

Şehir Tiyatrosu’ndaki açılış töreninde Büyükkılıç, tüm liseli tiyatro gruplarını Kayseri’de ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Festival boyunca liseli tiyatrocular, hazırladıkları oyunları Kayseri Şehir Tiyatrosu’nda sergiledi. Toplamda 5 bin 200 öğrencinin hünerlerini sergilediği festivalde Bosna Hersek’i temsil eden Konjic Lisesi, sergilediği Hasanagica isimli oyun ile 7 ödüle layık görüldü. En iyi yönetmen ödülü Konjic Lisesinde görev yapan Türkçe öğretmeni Fatima Babajić’e verildi. 2. en iyi yönetmen ödülünü Aldijana Kovačević, en iyi erkek oyuncu ödülünü Haris Herić, en iyi kadın oyuncu ödülünü Alma Prohić ve Alma Spona alırken, en iyi kostüm ve en iyi müzik ödülleri de Konjic Lisesine gitti.