Mostar Ebru Sanatı ile Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) iş birliğiyle, 01 Nisan 2019 tarihinde geleneksel ebru sanatı kursu başladı. Türk kültüründe önemli bir yere sahip olan ebruyla ilgili teorik bilgilerin verilmesiyle başlayan kursa, küçük büyük her yaştan kursiyer yoğun ilgi gösterdi. Kursa katılanlar, dönem boyunca ebru sanatının tekniklerini öğrenirken öğrendikleri teknikleri uygulamaya dökecekler.  

Mostar Yunus Emre Enstitüsü Yunus Dilber “Merkezimizde 2 ay boyunca verilecek olan ebru kurslarında, ebru ustası Tarık Zagorcić hem yetişkinlere hem çocuklara ebru sanatının inceliklerini anlatacak ve kültürümüzün elçiliğini yapmış olacak. Kendisine bu misyonu edindiği için teşekkür ediyor, kurs dönemi boyunca başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.  

KAYMEK Mostar Tesis İdarecisi Billur Dilber ise ebru kurslarının bu dönem de her dönem olduğu gibi yediden yetmişe herkesin ilgisini çektiğini, kurslar dışında son 2 hafta içerisinde okulların talebi üzerine 6 ilkokuldan 150 öğrencinin ebru sanatı ile buluştuğunu dile getirirken iş birliklerinden dolayı Mostar Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini sundu.

İki ay sürmesi planlanan ebru kursunun sonunda, kursiyerlere katılım belgelerinin de takdim edileceği, kursiyerlerin çalışmalarından oluşan bir sergi düzenlenecek.