Mostar Yunus Emre Enstitüsünde Sertifika Heyecanı

Yazıcı-dostu sürüm

Mostar Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Türkçe kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

21 Kasım 2019 tarihinde Mostar Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa T.C. Mostar Başkonsolosu Kudret Oytan, Karagöz Bey Medresesi Müdür Yardımcısı Suljo Ef. Çikotiç, Mostar Yetimhanesi Müdürü Dalida Demiroriç, Los Rasales Engelliler Okulu müdürü Mirna Mezit, okul müdürleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende ayrıca Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünde 3 yıldır ney kursu eğitmeni olarak kurs veren Saudin Şahinoviç Neyzen misafirlere ney dinletisi sundu.

Kursiyerler arasında düzenlenen Türkçe bilgi yarışmasının ardından toplu fotoğraflar ve kokteylle tören sona erdi.

Tercihim Türkçe Projesi ile 5 yıl içerisinde 500 kişi Türkçe kurslarını tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı. 160 ilkokul ve lisede dokuz bine yakın öğrencinin 2. mecburi yabancı dil olarak Türkçeyi seçti. Mostar Karagöz Bey Medresesi ve Ciciban Kreşinde de 3 yıldır Türkçe eğitimi devam ediyor. Her yıl Bosna Hersek’ten yaklaşık 50 öğrenci Türkiye Bursları ile yükseköğrenim için Türkiye’ye gidiyor ve Türkçe kurslarına katılan öğrenciler burs başvurularında daha avantajlı hale geliyor.