Mostar’da Ebru Kursları Dönem Sonu Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Kayseri Meslek Eğitim Kursları (KAYMEK) iş birliğiyle Mostar'da 2018 Ebru kursları dönem sonu sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Sergi açılışına Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Mostar Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Bilal Köse, Türk Temsil Heyet Başkanlığı Jablanica Lot Evi Komutanı Fatih Çullu, Hersek Müzesi Müdürü Asım Krhan, Mostar Yetimhanesi Müdürü Dalida Damirović ve kurum temsilcilerinin yanı sıra sanatseverler katıldı.

Mostar Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber konuşmasında, iş birliklerinden dolayı KAYMEK'e, Ebru Eğitmeni Tarık Zagorcić'e ve sabırlı çalışmalarından dolayı kursiyerlere teşekkürlerini dile getirdi.

50 kursiyerin sertifika aldığı açılış programında Kayseri'de eğitimini tamamlayarak Ebru Eğitmeni olan Tarık Zagorcić, 3 aylık kurs dönemini başarı ile tamamlayan tüm kursiyerlere Ebru sanatını sevdirdiklerini, kursiyerlerin nadide eserler ortaya çıkardıklarını ve çalışmalardan çok memnun kaldıklarını ifade etti.

Kaymek Mostar Temsilcisi Billur Dilber; "KAYMEK ailesi olarak 2 yıldır güzel işlere imza atmaktayız. Bunun en somut örnekleri şu an sergimizde bulunan çalışmalardır. Bu güzel sergi için başta eğitmenimiz Tarık Zagorcić'e, iş birlikleri için Yunus Emre Enstitüsüne ve kursiyerlerimize teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen sertifika takdim töreni ve hatıra fotoğrafı çekimi ile açılış programı sona erdi. Yaklaşık 120 eserin bulunduğu sergi, 28 Aralık tarihine kadar Mostar Yunus Emre Enstitüsünde ziyarete açık olacak.