Mostar’da Geleneksel Dostluk İftarı

Yazıcı-dostu sürüm

Mostar Yunus Emre Enstitüsü, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Mostar Başkonsolosluğu iş birliği ile Mostar’da iftar programı düzenledi. Tarihî Mostar Köprüsü altında gerçekleştirilmesi planlanan ve bu yıl ikincisi düzenlenen halka açık iftar programı, kötü hava koşulları nedeniyle tarihî Mostar Köprüsü’nün yer aldığı Neretva Nehri’nin kıyısındaki Mostar Yunus Emre Enstitüsü binasında, yaklaşık 500 kişinin katılımı ile gerçekleştirildi.

21 Mayıs 2019 tarihinde gerçekleştirilen programa Bosna Hersek Federasyonu Eğitim ve Bilim Bakanı Elvira Dilberović, Hersek Neretva Kantonu Meclis Başkanı Šerif Špago, Hırvatistan Mostar Konsolosu Marko Babić, Türkiye Cumhuriyeti Mostar Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Bilal Köse, Mostar Belediye Başkanı Ljubo Bešlić, Bursa Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkan Vekili Mehmet Kürşat Çapar ve beraberindeki heyetle birlikte çok sayıda kişi katılım gösterdi.

Ramazan ayının dünyanın her yerinde birlik ve beraberlik anlamına geldiğini ifade eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Çapar, Ramazan ayında Mostar’da iftar programı düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirirken, Balkanlarda düzenledikleri benzer programların tarihî, kültürel ve sosyal bağların güçlenmesine vesile olmasını temenni etti.

T.C. Mostar Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Bilal Köse ise Bosna Hersek’te coşkuyla yaşanan Ramazan ayında, iftarların insanlara birliği ve paylaşmayı hatırlattığını, Mostarlılar ile bu hissiyatı paylaşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İftar programı, hediye takdimlerinin ardından Boşnakça ve Türkçe ilahilerin söylendiği mini konserle sona erdi.