Mostar’da "Mısralara Yolculuk"

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Mostar Džemal Bijedić Üniversitesi İnsani Bilimler Fakültesi iş birliğiyle Mostar’da şiir gecesi düzenlendi. 07 Haziran 2019 tarihinde Mostar Yunus Emre Enstitüsünün ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, Türk Dili ve Edebiyatı öğrencileri ile Boşnak Dili ve Edebiyatı öğrencileri, birbirinden güzel şiirleri katılımcılar için seslendirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Mostar Muavin Konsolosu Bilal Köse ve Mostar Džemal Bijedić Üniversitesi İnsanî Bilimler Fakültesi Dekanı Enisa Trbonja Omanić’in de yer aldığı etkinlik çok sayıda şiirseverin katılımıyla gerçekleşti.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Hocası Ömriye Bayrak programda yaptığı konuşmada “Şiir, büyük zekâların rüyalarıdır. Şiir, hayata dair her şeydir. Bazen aşktır, bazen rüyadır, bazen annedir, bazen babadır, bazen  de sevgili. Bu yüzden insan hayata şiir gibi bakmalı, yüreklere şiir gibi akmalı. Sizleri şiirin ve müziğin dost sıcaklığına emanet ediyor, keyifli bir gece geçirmenizi diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü hocalarından Ömriye Bayrak, Selma Custo, Boşnak Dili ve Edebiyatı Bölümünden Fatima Trbonja’nın şiire gönül veren öğrencilerle hazırladıkları şiir gecesinde Abdurrahim Karakoç’tan Mevlana Celaleddin Rumi’ye, Mak Dizdar’dan Abdulah Sidran’a pek çok şairin kıymetli eserleri seslendirildi. Program,  öğrencilerin verdiği mini konserle son buldu.