Mostar’da Türkçe Kursları Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Dünyanın 46 ülkesinde 56 Enstitü ile Türk kültürünü, tarihini, sanatını, edebiyatını tanıtmak ve yabancılara Türkçe öğretmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Yunus Emre Enstitüsünün, Mostar’daki 2018 Güz Dönemi Türkçe kursları yoğun bir katılımla başladı.

Mostar’daki faaliyetlerine 2014 yılında başlayan Yunus Emre Enstitüsünün Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programına uygun olarak düzenlenen Türkçe kurslarına, yeni dönemde A1, A2, B1, B2 ve C1 seviyelerinde toplam 64 kursiyer kayıt yaptırdı.

Yunus Emre Enstitüsü “Tercihim Türkçe” projesiyle farklı ülkelerdeki ortaokul ve liselerde, öğrencilere Türkçeyi seçmeli yabancı dil olarak öğrenme imkânı sunuyor. Mostar Yunus Emre Enstitüsünün bulunduğu Hersek Neretva Kantonunda bulunan 20 ortaokul ve 9 lisede 2018-2019 eğitim öğretim yılında toplam 1541 öğrencinin Türkçeyi ikinci yabancı dil olarak öğrenmesinin yanı sıra öğrencilere kitapları ve çeşitli eğitim gereçleri Mostar Yunus Emre Enstitüsü tarafından temin ediliyor. 

Mostar Yunus Emre Enstitüsü Kreşlerde de Türkçe Öğretiyor

Mostar Yunus Emre Enstitüsü 2017 yılında Mostar’da “Okul Öncesi Türkçe” projesini başlattı. Ciciban Kreşleri ile iş birliği halinde yürütülen proje sayesinde geçtiğimiz yıl 15 çocuk Türkçeyle tanıştı. 2018-2019 yılı Türkçe dersi için kayıtlar devam ediyor.

Yabancı dil olarak Türkçe öğretimi noktasında uluslararası alanda ihtiyaç duyulan farklı yaş gruplarına yönelik müfredat ve materyaller geliştirmekte olan Yunus Emre Enstitüsü; öğretim ortamlarının oluşturulması, eğitim standartlarının belirlenmesi ve öğretim elemanı yetiştirilmesi amacıyla sertifika programları ve hizmet içi eğitim seminerleri de gerçekleştiriyor.

Türkçe kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere Türkçe seviyelerini belgeleyen sertifika veriliyor. Ayrıca Enstitü tarafından yılda 3 defa eş zamanlı uygulanan Türkçe Yeterlik Sınavına katılan adaylardan başarılı olanlar “Türkçe Yeterlik Belgesi” almaya hak kazanıyor.

Detaylı bilgi için; http://tys.yee.org.tr/