Nevruz Çiçekleri Mostar’da Açtı

Yazıcı-dostu sürüm

Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Mostar Džemal Bijedić Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü iş birliğiyle Mostar’da Nevruz Bayramı kutlandı.

Mostar Yunus Emre Enstitüsünde 21 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen etkinliğe Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Mostar Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Bilal Köse, konsolosluk çalışanları, Türk Temsil Heyet Başkanlığı Jablanica Lot Evi komutanları, Mostar Džemal Bijedić Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü hocalarıyla öğrencileri, Mostar Karagöz Bey Medresesinde Türkçe öğrenen öğrenciler ve Mostar Yunus Emre Enstitüsü kursiyerleri katılım gösterdi.

Program Mostar Džemal Bijedić Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü hocalarından Ömriye Bayrak’ın Nevruz Bayramı’nı anlatan kısa sunumuyla başladı. Bayrak “Gece ile gündüzün eşitlendiği gün olan 21 Mart, bütün varlıklar için diriliş, yaratılış günü olmakla birlikte Türklerin Ergenekon’dan çıkışını temsil eder. Bu sebeple tüm Türk dünyasında 21 Mart Nevruz Bayramı yıllardır şenliklerle kutlanır.” şeklinde konuştu.

Sunumun ardından öğrencilerle Mostar Yunus Emre Enstitüsü bahçesine çiçekler dikildi. Temsili Nevruz ateşinin de yakıldığı etkinlikte halat çekme, yumurta taşıma gibi yarışlar yapıldı ve öğrencilere etli pilav ikramı yapıldı.

Program yarışmalarda birinci olan öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.