Türkçeyi Seçen Öğrenciler 5. Futbol ve Voleybol Turnuvasında Buluştu

Yazıcı-dostu sürüm

Tercihim Türkçe Projesi ile Hersek Neretva Kantonundaki ilkokullarda Türkçeyi seçen öğrencilere yönelik düzenlenen futbol ve voleybol turnuvalarının 5.’si Mostar’da gerçekleşti.

Mostar Yunus Emre Enstitüsü; Dragon Spor Kulübü (Sportska Asocijacija Dragons) iş birliğiyle,  Sporstki Savez ve Mostar Pedagoji Kurumu destekleriyle, 28 Nisan 2019 tarihinde futbol ve voleybol turnuvası düzenledi. Turnuvaya, Hersek Neretva Kantonundaki 15 okuldan 200 öğrenci katılım gösterdi. Turnuva başlamadan önce Mostar Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber “Öncelikle bu yıl  5.’sini düzenlediğimiz turnuvalara katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin Türkçeyi öğrenmesinin yanında spor faaliyetleriyle sosyalleşmesini sağlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Bugün 1. olmak için yarışmak kadar kurallar çerçevesinde ve saygı içinde yarışmak da önemlidir. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.  

Futbol maçları, Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Mostar Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Bilal Köse’nin topa vuruşuyla başladı. Kantondan gelen ilkokullar, turnuvada kıyasıya mücadele etti. Tüm gün süren yarışların ardından voleybol turnuvasının üçüncüsü Vrapčići İlkokulu, ikincisi Gnojnice İlkokulu ve birincisi Alija Isaković İlkokulu oldu. Alija Isaković İlkokuluna kupasını Dragon Spor Kulübü Başkanı Alen Jaganjac verdi. Futbol turnuvasının üçüncüsü Mostar 4. İlkokulu, ikincisi Stolac 1. İlkokulu,  birincisi ise Gnojnice İlkokulu oldu. Futbol turnuvasının birincisi, kupasını Mostar Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yunus Dilber’den aldı. Futbol ve voleybol turnuvalarında dereceye giren takımların yanı sıra Amna Ravnjak isimli öğrenci voleybolda en iyi oyuncu, Alija Isaković İlkokulu ise en fair play oynayan takım seçildi.  Futbol turnuvalarının en iyi oyuncusu Hasan Peco, en iyi kalecisi Nedim Mušinović ve en fair play oynayan takım Mostar 4. İlkokulu oldu. Turnuvalarda 1. olan okullar Bosna Hersek finallerine katılmaya hak kazandı.  Bosna Hersek final yarışlarının, Haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Bosna Hersek final yarışlarında Hersek Neretva Kantonunu temsil edecek takımlar, birinci olursa bir haftalık İstanbul gezisi ile ödüllendirilecek.