TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası Mostar’da

Yazıcı-dostu sürüm

T.C.  Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C.  Mostar Başkonsolosluğu ve Mostar Yunus Emre Enstitüsü destekleriyle 01 Ağustos 2018 tarihinde Bosna Hersek’in Mostar şehrinde sanatseverlerle buluşan TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası, geçtiğimiz yılki konserinin ardından Mostar’da ikinci kez sahne aldı.

Yaklaşık 300 kişinin katıldığı konserin açılışında konuşan TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Mostar Yaz Festivali’ne TÜRKSOY’un ilk kez geçen yıl katıldığını belirterek şu şözleri dile getirdi: ‘’Orkestramız geçen yıl da bu festivale katılmıştı ve büyük beğeni kazanmıştı. Aldığımız davet üzerine bu yıl, bir kez daha Mostar’a gelmeye karar verdik. Konukseverliğinize ve ilginize teşekkür ederiz.’’

Konser öncesinde konuşan Başkonsolos Kandemir ise, “İçinde bulunduğumuz yıl içerisinde baharın gelişi Nevruz’u TÜRKSOY’un sanatçılarının katılımlarıyla kutlamıştık. Bu konserle birlikte TÜRKSOY Gençlik Oda Orkestrası’na ikinci kez ev sahipliği yapacağız.’’ dedi.

Şef Mustafa Mehmandarov yönetimindeki orkestra ve solistler performanslarıyla sanatseverlerin büyük beğenisini kazandı. TÜRKSOY’un kuruluşunun 25. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştirilen programda Gara Garayev, Nury Khalmamedov gibi Türk bestecilerin eserleri yer aldı.