Kardeş Okulların Bayram Hediyeleşmesi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Türk Hava Yolları sponsorluğunda, Bosna Hersek ile Türkiye'deki kardeş okul öğrencileri arasında mektuplaşma ve Ramazan Bayramı içerikli hediyeleşme etkinliği gerçekleştirildi.

Yunus Emre Enstitüsü’nün  Bosna Hersek'te yürüttüğü "Tercihim Türkçe" projesi kapsamında ikinci yabancı dil olarak Türkçe öğrenen öğrenciler, “Kardeş Okul” projesi kapsamında kardeş okullar karşılıklı ziyaretler yapmaktadırlar.

Etkinlik 2021 yılında "Kardeşlik ve Ebedi Dostluk“ adıyla başlatılmıştır.  Koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminde kardeş okullar birbirlerini ziyaret edemedikleri için çevrim içi buluşma ve mektuplaşmalarla iki ülke öğrencileri arasındaki temaslar devam ettirildi.

2021 yılında ‘Kardeşlik ve Ebedi Dostluk’ temalı mektuplaşma ve hediyeleşme etkinliği kapsamında Bosna Hersek’in her köşesinden yaklaşık 500 mektup İstanbul’daki kardeş okul öğrencilerine ulaştırıldı. 2022 yılında ise etkinliğe yeni okullar katılarak, mektup ve hediye sayısı yaklaşık 700'e ulaştı.

Öğrenciler iki ülke arasındaki dostluğu gösteren mektup ve kartpostal yanında arkadaşlarına çeşitli hediyeler gönderdiler.

Diğer Etkinlikler

28 Haziran 2022 tarihinde Mostar Yunus Emre Enstitüsü’nde Faruk İbrahimoviç’in “İngilizce Tercümesi ve Açıklaması ile...

Tercihim Türkçe Projesi kapsamında Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Kayseri Mesleki, Eğitim ve Kültür A.Ş işbirliğinde...

Türkçe Eğlence Saati faaliyeti kapsamında 15 Nisan ile 7 Mayıs tarihleri arasında Hersek Neretva Kantonu’nun  9...

Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) iş birliğiyle...

Diğer Etkinlikler

Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Pedagoji Kurumu iş birliğinde "Tercihim Türkçe Projesi" kapsamında Bosnalı öğrencilere...

25 Eylül 2021 tarihinde Mostar Yunus Emre Enstitüsünde, 2 Ekim 2021' de ise Saraybosna Yunus Emre Enstitüsünde...

5 Ocak 2021 tarihinde Mostar Yunus Emre Enstitüsü binasında Çevrim içi Konuşma Kulübü kapanış programı düzenlendi....