2021 Çevrim İçi Türkçe Konuşma Kulübü Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü tarafından Bosna-Hersek'te yürütülen Tercihim Türkçe Projesi kapsamında Türkçe derslerinin bulunduğu bütün kantondaki liselerde ve orta okulların son sınıflarında Türkçe öğrenen öğrencileri arasından başarılı olanlara yönelik 10 haftalık Çevrim içi Türkçe konuşma kulübü 22 Şubat 2021 tarihinde başladı.

Öğrencilerin daha akıcı ve kendine güvenen bir şekilde konuşmaları, bireysel olarak öğrencilerin daha hızlı ilerleme sağlamaları, kendinden emin bir şekilde konuşabilmeleri  ve Türkçeyi sevmeleri amacıyla başlatan Çevrim İçi Konuşma Kulübü’ne güz döneminde Hersek-Neretva Kantonu’nun 11 okulundan 36 öğrenci, bahar dönemindeki kulübümüze ise Türkçe derslerinin bulunduğu diğer Bosna Hersek’teki kantonları da dahil ederek 61 okuldan 170 öğrenci kaydoldu.

Zoom programı üzerinden 40 dakikalık 2 ders saati boyunca, haftalık olarak belirlenen program takip edilecektir. Haftalık programda yer alan konu dersten birkaç gün önce öğrencilerle paylaşılacak ve öğrencilerin hazırlık yapması beklenecektir. Her öğrenci derste 5 dakika konuşacak, okutman çeşitli sorularla öğrenciyi yönlendirecektir. 10 hafta boyunca bu yöntem takip edilecektir. 10 hafta sonunda öğrencilerin Türkçelerinde dikkate değer bir gelişme olması beklenmektedir. Kursun sonunda başarılı öğrenciler ödüllendirilecektir.

          

                                                                               

Diğer Etkinlikler

7 Mayıs 2022 tarihinde, Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Pedagoji Kurumu iş birliğinde "Tercihim Türkçe Projesi"...

Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Pedagoji Kurumu iş birliğinde "Tercihim Türkçe Projesi" kapsamında Bosnalı öğrencilere...

Hırvatistan'ın Metkoviç şehrinde lise 3.sınıf öğrencisi Nina Jerkoviç haftada iki kez Bosna Hersek'e geçip Mostar Yunus...