Mostar Yaz Festivalinde Türk Kültür Gecesi Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

21 Ağustos 2020 tarihinde, Mostar Yaz Festivali kapsamında Mostar Yunus Emre Enstitüsü ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) iş birliğiyle düzenlenen Türk Kültür Gecesine Mostarlılar yoğun ilgi gösterdi.

Programa Türkiye Cumhuriyeti Mostar Başkonsolos Yardımcısı Gamze Algün, Mostar Halk Kütüphanesi Müdürü Rasim Prguda, Hercegovina Müzesi Müdürü Asim Krhan’ın yanı sıra çok sayıda Mostarlı katıldı.

Mostar Başkonsolos Yardımcısı Gamze Algün, KAYMEK Mostar Müdürü Billur Dilber ve ebru sanatçısı Tarık Zagorçiç’in konuşmalarıyla başlayan programda, Mostar KAYMEK tarafından Mostar’da açılan kurslarda ebru sanatı ile tanışıp Kayseri’de ebru eğitmeni sertifikası alan Tarık Zagorçiç’in “Daire” adlı ebru sergisi de açıldı.

Sergi açılışından sonra Mostar Yunus Emre Enstitüsü bahçesinde misafirlere geleneksel Türk kahvesi, Türk çayı, simit ve baklava ikramı yapıldı ve müzik dinletisinde Türkoloji bölümü öğrencileri Ali Kamer Aksoy, Nejra Haraçiç, Emina Çevra, Aydin Pandur Türkçe şarkılar seslendirdi.

31 Ağustos 2020 tarihine kadar açık olan ebru sergisi hafta içi her gün 09.00-16.00 saatleri arasında Mostar Yunus Emre Enstitüsü konferans salonunda ziyaret edilebilecek.

Diğer Etkinlikler

25 Kasım 2022 tarihinde Mostar Yunus Emre Enstitüsü, Balkanlar Analiz ve Araştırmalar Merkezi (BALANS), Bosna Hersek...

25 Kasım 2022 tarihinde Mostar Yunus Emre Enstitüsü, Balkanlar Analiz ve Araştırmalar Merkezi (BALANS), Bosna Hersek...

28 Haziran 2022 tarihinde Mostar Yunus Emre Enstitüsü’nde Faruk İbrahimoviç’in “İngilizce Tercümesi ve Açıklaması ile...

31 Mart 2022 tarihinde Mostar Yunus Emre Enstitüsü’nde Dr. Enes Kujundziç’in “Viyana ile İstanbul arasında Saraybosna...